Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Στα εταιρικά αποτελέσματα παραμένει στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών, που όμως παρακολουθούν με προσοχή τις πολιτικές εξελίξεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα αρχικά κέρδη, με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν και σήμερα τον τόνο, την ώρα που οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη εν όψει των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία αλλά και της διαδικασίας του Brexit.

Θετική είναι πάντως η υποδοχή της δήλωσης Τραμπ πως θα ανακοινώσει το σχέδιό του για αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος τις επόμενες εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, αργά χθες το βράδυ, ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του, στη οποία του δήλωσε πως θα στηρίξει την πολιτική της «μιας Κίνας».

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση του Τραμπ με τον Σίζνο Άμπε, όπου αναμένεται να συζητηθεί το σχέδιο του αμερικανού προέδρου για απόσυρση των ΗΠΑ από την TPP και για τη δημιουργία νέων διμερών εμπορικών συμφωνιών.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,6% στις 9.381 μονάδες, κατά 0,18% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.818 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,23% υψηλότερα στις 7.246 μονάδες και 0,11% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.657 μονάδες.

Πιέσεις στην Ιταλία, με τον δείκτη FTMIB να υποχωρεί κατά 0,6% στις 18.840 μονάδες, κυρίως λόγω των τραπεζών, τα ετήσια και τριμηνιαία αποτελέσματα των οποίων αντανακλούν τις βαθιές πληγές που έχει υποστεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και υπαινίσσονται το πόσο μακρύς είναι ο δρόμος της ανάκαμψης για τα ιταλικά ιδρύματα.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v