Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρυθμό των εταιρικών αποτελεσμάτων οι ευρωαγορές

Στα εταιρικά αποτελέσματα στραμμένη η προσοχή. Επιφυλακτικοί οι επενδυτές καθώς αυξάνεται η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη. Σε νέο ρεκόρ το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας το 2016. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο, αν και  η αυξανόμενη πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη συγκρατεί την άνοδο.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Societe Generale ανακοίνωσε πτώση 41% στα καθαρά κέρδη τριμήνου, τα οποία όμως ήταν καλύτερα του αναμενόμενου,  τα κέρδη της Commerzbank υποχώρησαν στα 183 εκατ. ευρώ, επίσης υψηλότερα του αναμενόμενου, ενώ η Zurich Insurance επέστρεψε στην κερδοφορία.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, ενώ αρχίζουν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο «ατυχήματος», την ώρα που επανέρχεται το σενάριο Grexit. Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην Λε Πεν τουλάχιστον στον πρώτο γύρο των εκλογών, στη Γερμανία το SPD κλείνει την ψαλίδα με CDU/CSU, στη Βρετανία η Βουλή έδωσε το «πράσινο» φως για έναρξη του Brexit –με τη Σκοτία να απειλεί με νέο δημοψήφισμα- ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να «σπάσει τον πάγο» με την Κίνα.  

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, το οποίο αυξήθηκε στο ποσό-ρεκόρ των 252,9 δισ. ευρώ το 2016. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,55% υψηλότερα στις 365 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,3% στις 7.209 μονάδες, κατά 0,86% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.807 μονάδες και κατά 0,73% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.627 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v