Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο στις ευρωαγορές, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη στις πολιτικές εξελίξεις. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ συντηρείται η ανησυχία τόσο για την εξέλιξη της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης όσο και για το τι θα φέρουν οι εκλογές σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών γνωστοποίησε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο αμερικανό ομόλογό του, στην οποία οι δυο άνδρες επιβεβαίωσαν το "ενδιαφέρον τους για εποικοδομητική συνεργασία". 

Από το "μέτωπο" των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Air France-KLM εμφάνισε μεγάλη άνοδο στα καθαρά κέρδη του 2016, ενώ η Nestle ανακοίνωσε κέρδη σημαντικά χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Εν τω μεταξύ, οι Γερμανικές αρχές εξέφρασαν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν πως η General Motors σχεδιάζει να πουλήσει την προβληματική ευρωπαϊκή μονάδα της στην Peugeot, όπως μεταδίδουν οι FT, ενώ υπάρχουν ανησυχίες πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις στα γερμανικά εργοστάσια, λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 370 μονάδες, κατά 0,47% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.267 μονάδες, κατά 0,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.903 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.765 μονάδες. 

Διόρθωση στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται περίπου 0,15% χαμηλότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v