Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Σε μακροικονομικά στοιχεία, σύνοδο ΥΠΕΞ των G20 και -φυσικά- Τραμπ και πολιτικές εξελίξεις, στραμμένη η προσοχή των επενδυτών.

Στα ευρωπαϊκά μακροοικονομικά στοιχεία και στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των G20 στραμμένη σήμερα η προσοχή των επενδυτών, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Από το επιχειρηματικό «μέτωπο», η γερμανική ασφαλιστική Allianz ανακοίνωσε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και αύξηση 23% στα καθαρά κέρδη τριμήνου, το Ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε το σχέδιο δημιουργίας ταμείου ύψους 20 δισ. ευρώ που θα στηρίξει τις προβληματικές τράπεζες της χώρας, ενώ στη Νότια Κορέα ανακοινώθηκε η σύλληψη του επικεφαλής της Samsung, για σκάνδαλο διαφθοράς.

Εν τω μεταξύ, χθες, τα πρακτικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έδειξαν πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη για περισσότερη νομισματική χαλάρωση αν υπάρξουν αναταράξεις στην οικονομία, με τον Μάριο Ντράγκι να καλεί τα μέλη να διατηρήσουν την ψυχραιμία και την υπομονή τους.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει οριακή μεταβολή στις 370 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,1% στις 7.270 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.892 μονάδες, ενώ οριακή είναι η μεταβολή και για τον DAX της Φρανκφούρτης, στις 11.765 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v