Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αποτελέσματα και macro η προσοχή των ευρωαγορών

Στα εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών. Στη δημοσιότητα η έκθεση της Κομισιόν για τις ευρωπαϊκές οικονομίες που κρίθηκε οτι είχαν "ανισορροπίες".

Το χθεσινό ρεκόρ στη Wall Street συντηρεί τα θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ αργότερα το πρωί αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης.

H Bayer ανακοίνωσε πτώση 26% στα κέρδη δ’ τριμήνου, τα κέρδη της Airbus έκαναν βουτιά 66%, ενώ αντιθέτως τα κέρδη της Lloyds Banking Group το 2016 ήταν τα υψηλότερα που έχει καταγράψει τα τελευταία δέκα χρόνια. Επίσης, η Thyssenkrupp πρόκειται να πουλήσει την μονάδα χάλυβα στη Βραζιλία προς 1,5 δισ. ευρώ.

Ενδιαφέρουσα και η είδηση ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler θα ανοίξει μονάδα κατασκευής οχημάτων Mercedes-Benz κοντά στη Μόσχα. Πρόκειται για την πρώτη νέα επένδυση από μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Δύσης από τότε που επιβλήθηκαν οι κυρώσεις στη Ρωσία, προ τριετίας.

Σήμερα αναμένεται επίσης η δημοσιοποίηση της αξιολόγησης της Κομισιόν για τις οικονομίες των Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου, Φινλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Σλοβενίας, Ισπανίας και Σουηδίας, που τον Νοέμβριο κρίθηκαν ότι έχουν «ανισορροπίες» ή «υπερβολικές ανισορροπίες», όπως μεγάλα δημόσια χρέη, ελλείμματα προϋπολογισμού ή εμπορικά πλεονάσματα.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις από το πολιτικό «μέτωπο», καθώς αργότερα ο κεντρώος Γάλλος πολιτικός Φρανσουά Μπαϊγιού θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναμένεται να ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Σήμερα, άλλωστε, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με την Ελλάδα να εκτιμάται πως θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησής τους.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 374 μονάδες, κατά 0,2% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.286 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.900 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.006 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v