Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Σε εταιρικά αποτελέσματα, PMI και πολιτικές εξελίξεις παραμένει στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Σε υψηλό εξαετίας ο PMI της ευρωζώνης. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να δίνουν τον ρυθμό στη συνεδρίαση, ενώ τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη στηρίζουν τους δείκτες.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS Markit έδειξαν πως ο PMI της ευρωζώνης αυξήθηκε τον Φεβρουάριο σε υψηλό εξαετίας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται το απόγευμα για τον αμερικανικό PMI.

Νωρίτερα, η HSBC ανακοίνωσε πτώση 62% στα ετήσια προ φόρων κέρδη της, σημαντικά χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς, ενώ η BHP Billiton ανακοίνωσε μεγαλύτερο του αναμενόμενου μέρισμα, αν και τα αποτελέσματά της ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με τις δημοσκοπήσεις να συνεχίζουν να δίνουν προβάδισμα στην Λε Πεν τουλάχιστον στον πρώτο γύρο των Γαλλικών εκλογών, ενώ οι γαλλικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία του κόμματός της στο πλαίσιο έρευνας για κατάχρηση ευρωπαϊκών κεφαλαίων. Χθες, εξάλλου, υπήρξε κάποια πρόοδος σε ό, τι αφορά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,24% υψηλότερα στις 371 μονάδες, κατά 0,44% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.879 μονάδες, κατά περίπου 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.868 μονάες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 7.280 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v