Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν σήμερα αποτελέσματα, είναι οι Barclays, Glencore, Swiss Re, Peugeot, AXA, Telefonica, Henkel, κ.α. Επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία "δείχνει" η GfK, σε υψηλό πεντέμισι ετών το κλίμα στη γαλλική βιομηχανία. Οριακά υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν και σήμερα τον τόνο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων «σχετικά σύντομα», όπως προέκυψε από τα πρακτικά που δημοσιοποίησε χθες η Fed.

Μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν σήμερα αποτελέσματα, είναι οι Barclays, Glencore, Swiss Re, Peugeot, AXA, Telefonica, Henkel, κ.α.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Business Insider, η Deutsche Bank ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέες αλλαγές στα ανώτατα στελέχη της.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για το ΑΕΠ δ’ τριμήνου της Γερμανίας και το πλεόνασμά της, ενώ ο δείκτης της GfK δείχνει επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη χώρα λίγο πριν μπει ο Μάρτιος.

Στη Γαλλία, το κλίμα στη βιομηχανία βελτιώθηκε σε υψηλό πεντέμισι ετών τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για σταθεροποίησή του.

Η προσοχή των επενδυτών, πάντως, παραμένει στραμμένη και στις πολιτικές εξελίξεις, εν όψει των εκλογών στη Γαλλία, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δίνουν και πάλι προβάδισμα στη Λε Πεν, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο, ενώ ορισμένοι αναλυτές δεν αποκλείουν η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου να κάνει την «έκπληξη».

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 373 μονάδες, κατά 0,11% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.294 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 11.992 μονάδες ο δείκτης DAX, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού κινείται 0,1% υψηλότερα στις 4.900 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street οριακά υψηλότερα δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v