Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ζημιές για έννατο συνεχόμενο χρόνο για την RBS. Υπό έρευνα ο πρόεδρος της Vivendi για χειραγώγηση αγοράς. Παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Σε υψηλό 9ετίας η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία.

Καθώς βαίνει προς το τέλος της η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα εταιρικά μεγέθη, ενώ θετική είναι η υποδοχή των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία, η οποία παρέμεινε τον Φεβρουάριο σε υψηλό εννέα και πλέον ετών.

Νωρίτερα, η RBS ανακοίνωσε ζημιές για μια ακόμα χρονιά –μάλιστα σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος- αν και ο διευθύνων σύμβουλός της «υποσχέθηκε» πως «τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα είναι τα ίδια με τα προηγούμενα τρία».

Στα ενδιαφέροντα, οι πληροφορίες που φέρουν τις εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου να ερευνούν τον πρόεδρο της Vivendi, Vincent Bollore για χειραγώγηση της αγοράς αναφορικά με την αύξηση του μεριδίου του Γαλλικού ομίλου στην ιταλική Mediaset.

Επίσης, χθες, Κομισιόν και ΕΚΤ «απάντησαν» σε δημοσίευμα των FT περί αδιεξόδου στο θέμα του σχεδίου διάσωσης της Monte dei Pasch di Siena, λέγοντας πως «συνεργάζονται πλήρως» στο θέμα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, καθώς αργότερα σήμερα ο υποψήφιος για τη Γαλλική προεδρία, Εμανουέλ Μακρόν, θα αποκαλύψει στοιχεία της προτεινόμενης οικονομικής πολιτικής του.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αποσαφήνιση της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με ένα πρώτο «στίγμα» να δίνεται χθες από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας. Ο κ. Μνούτσιν είπε πως η φορολογική μεταρρύθμιση αναμένεται πριν τον Αύγουστο, σημειώνοντας πως θα ευνοεί τη μεσαία τάξη. Ο ίδιος μίλησε και για το ζήτημα της Ελλάδας, λέγοντας πως η οικονομική κρίση της χώρας αποτελεί κατά κύριο λόγο πρόβλημα της Ευρώπης.

Ο δείκτης Stoxx 600 παραμένει αμετάβλητος στις 372 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,2% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.260 μονάδες, κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.884 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v