Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ολλανδικές εκλογές και Fed η προσοχή των ευρωαγορών

Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της. Αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων εκτιμούν οι αγορές πως θα ανοινώσει σήμερα η Fed. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Στις ολλανδικές εκλογές αλλά και στις σημερινές αποφάσεις της Fed στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, εν αναμονή της ενεργοποίησης του Άρθρου 50 για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι κάλπες στην Ολλανδία έχουν ήδη ανοίξει και τα exit polls αναμένονται στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις της. Πάντως, νωρίτερα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας δήλωσε πως δεν κινδυνεύουν οι ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία, παρά το γεγονός πως εξετάζονται νέα μέτρα κατά της ολλανδικής κυβέρνησης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η Fed εκτιμάται πως θα ανακοινώσει σήμερα αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μ.β.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,2% στις 374 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.370 μονάδες, αμετάβλητος στις 4.973 μονάδες ο δείκτης CAC του Παρισιού και στις 11.993 μονάδες ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v