Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα σε Συρία και G7

Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών. Βουτιά 9,6% για την Banco Popular.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν οριακά χαμηλότερα τη Δευτέρα, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις γεωπολιτικές εξελίξεις και στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Σήμερα ξεκίνησε η διήμερη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των G7, με την Ευρώπη και την Ιαπωνία να ζητούν αποσαφήνιση της στάσης των ΗΠΑ σε μια σειρά ζητημάτων, κυρίως σε ό,τι αφορά της Συρία. Η Ιταλία ευελπιστεί πως θα υπάρξει ένα τελικό ανακοινωθέν που θα ενισχύει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για να μπει τέλος στον πόλεμο της Συρίας.

Στη Μαδρίτη πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου (Ελλάδας, Κύπρου, Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Μάλτας) με τις εξελίξεις στη Συρία, στο προσφυγικό, την ασφάλεια της ΕΕ και το Brexit να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,2% στις 12.200 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,01% στις 7.348 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,54% στις 5.107 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης FTSE MIB κινήθηκε 0,48% χαμηλότερα στις 20.202 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX διολίσθησε 0,87% στις 10.437 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε αμετάβλητος στις 381,25 μονάδες.

Στο ταμπλό, ο τομέας των εταιρειών κοινής ωφέλειας κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες. Η μετοχή της ιταλικής Enel έκλεισε με πτώση 1,05%.

Στον τραπεζικό τομέα, η Banco Popular βούτηξε 9,6%, μετά τη δήλωσε του προέδρου της
ισπανικής τράπεζας πως δεν μπορεί να αποκλείσει μια συγχώνευση.

Άνοδο 0,33% σημείωσε ο τομέας ταξιδιών και αναψυχής, με την γερμανική αεροπορική Lufthansa να ενισχύεται 2,5%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v