Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Προβληματίζουν τους επενδυτές οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Κορέα λίγο πριν τις Γαλλικές εκλογές. Σταθεροποιείται στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Βρετανία. Σημαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία. Χαμηλότερα τα futures της Wall.

Τα αυξημένα γεωπολιτικά ρίσκα σε Μέση Ανατολή και Κορέα επιβαρύνουν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Εν τω μεταξύ, στη σημερινή, δεύτερη ημέρα της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των G7, αναμένεται να ενταθούν οι πολιτικές πιέσεις προς τη Ρωσία για να σπάσει τους δεσμούς της με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσσαντ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας, που διαμορφώθηκε στο 2,3% τον Μάρτιο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης κατέγραψε απρόσμενη μείωση 0,3% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω της πτώσης στην ενεργειακή παραγωγή.

Αντιθέτως, σημαντικά υψηλότερα του αναμενόμενου ήταν τα στοιχεία του ZEW για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Απρίλιο. 

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,04% στις 381 μονάδες, κατά 0,12% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.101 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στος 12.178 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,4% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.379 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v