Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιούνται οι ευρωαγορές

Στις γεωπολιτικές εξελίξεις στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών. Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο, ενώ το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκε σημαντικά τον Απρίλιο. Οριακά στο "κόκκινο" τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος «γυρίζουν» τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά την ανησυχία που προκαλούν τα αυξημένα γεωπολιτικά ρίσκα σε Μέση Ανατολή και Κορέα, επιβαρύνουν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της σημερινής δεύτερης ημέρας της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των G7, στην οποία εντείνονται οι πολιτικές πιέσεις προς τη Ρωσία για να σπάσει τους δεσμούς της με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας, που διαμορφώθηκε στο 2,3% τον Μάρτιο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης κατέγραψε απρόσμενη μείωση 0,3% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω της πτώσης στην ενεργειακή παραγωγή.

Αντιθέτως, σημαντικά υψηλότερα του αναμενόμενου ήταν τα στοιχεία του ZEW για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία τον Απρίλιο. 

Από το εταιρικό «μέτωπο», η Banco Popular συνεχίζει πτωτικά, καθώς αναζητά και άλλη αύξηση κεφαλαίου ώστε να ξεκαθαρίσει τον ισολογισμό της, που περιλαμβάνει τοξικούς τίτλους ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ αντιθέτως οι μετοχές της LVMH ενισχύονται κατά περίπου 1,5%, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου πωλήσεων για το α’ τρίμηνο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται υψηλότερα κατά 0,12% στις 381 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.392 μονάδες, κατά 0,11% ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης παραμένει στο «κόκκινο», σημειώνοντας ελαφρές απώλειες περίπου 0,1% στις 12.190 μονάδες..

Άνοιγμα της Wall Street σε οριακά χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v