Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορικό υψηλό για τον δείκτη FTSE All World

Στις προτάσεις Τραμπ για τη μείωση της εταιρικής φορολόγησης στις ΗΠΑ επικεντρωμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον. Αύξηση κεφαλαίου 4 δισ. φράγκων ανακοίνωσε η Credit Suisse. Σε επίπεδο ρεκόρ ο FTSE All-World, οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι παγκόσμιες μετοχές, με τον δείκτη FTSE All-World να ενισχύεται κατά 0,1% στις 301,93 μονάδες, μετά και το χθεσινό νέο ιστορικό υψηλό των δεικτών Nasdaq και DAX, στον απόηχο του αποτελέσματος του πρώτου γύρου των εκλογών στη Γαλλία αλλά και εν αναμονή των ανακοινώσεων Τραμπ για τη φορολογική πολιτική.

Σημειώνεται πως ο δείκτης FTSE All-World, ο οποίος απαρτίζεται από 3.087 μετοχές με συνολική κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά τα 51 τρισ. δολάρια, καταγράφει κέρδη 8,2% από την αρχή του έτους.



Στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια συνεχίζουν να κινούνται χωρίς αξιόλογη μεταβολή, με τους επενδυτές να εστιάζουν σε εταιρικά αποτελέσματα, στην νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης Τραμπ για την εταιρική φορολογία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει πρόταση για μείωση της εταιρικής φορολογίας στο 15%, από 35%.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά στις 386 μονάδες, ο FTSE 100 κατά 0,13% στις 7.266 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί ελάχιστα στις 12.457. Οριακά στο «πράσινο» ο CAC στις 5.278 μονάδες.

Από το εταιρικό «μέτωπο», ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Credit Suisse και της ισπανικής Santander. Η πρώτη ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου περίπου τεσσάρων ελβετικών φράγκων και εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 596 εκατ. στο τρίμηνο, ενώ η Banco Santander  εμφάνισε άνοδο 14% στα κέρδη τριμήνου.

Ήπιες πιέσεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, λόγω της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων. Η Peugeot ανακοίνωσε άνοδο 4,9% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου, η οποία που αντιστάθμισε τον αντίκτυπο από αδύναμες πωλήσεις και συναλλαγματικές ισοτιμίες, ωστόσο η μετοχή της υποχώρησε μέχρι και 0,55%. Η Daimler αναβάθμισε το guidance για το 2017 καθώς διπλασίασε τα κέρδη της στο τρίμηνο, αλλά και η δική της μετοχή υποχώρησε ελαφρώς.

Εν τω μεταξύ, το LSE παρουσίασε άνοδο στα τριμηνιαία έσοδα και τα ακαθάριστα κέρδη, ενώ ανακοίνωσε πως αναζητά τρόπους για νέες επενδύσεις και ανάπτυξη.

Το πρωί ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία, η οποία παρέμεινε αμετάβλητη τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη συνεδριάζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ωστόσο οι αναλυτές αναμένουν μόνο μια ελαφριά αλλαγή στη ρητορική.

Οριακές μεταβολές στο άνοιγμα της Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v