Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και οι επαφές του Ντόναλντ Τραμπ με ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σταδιακή η αύξηση των επιτοκίων λέει η Fed, διαψεύδοντας έτσι τις προσδοκίες για αύξηση τον επόμενο μήνα. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στη σημερινή σύνοδο του ΟΠΕΚ αλλά και στις επαφές του Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη.

Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ συνεδριάζουν σήμερα στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο παράτασης του περιορισμού της παραγωγής, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούνται οι εξελίξεις μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ, με τη Βρετανία να έχει εξοργιστεί με τις διαρροές πληροφοριών από τις ΗΠΑ για την έρευνα του περιστατικού, ενώ, σύμφωνα με το Reuters, η βρετανική αντιτρομοκρατική αποφάσισε να σταματήσει να δίνει ευαίσθητες πληροφορίες στην Ουάσινγκτον, μέχρις ότου λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπάρξουν και πάλι διαρροές. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν στις Βρυξέλλες η πρωθυπουργός της Βρετανίας με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέκλεισε το ενδεχόμενο η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ να αποτελέσει σημαντική απειλή για την οικονομία της ευρωζώνης, απορρίπτοντας έτσι τις προειδοποιήσεις της Τράπεζας της Αγγλίας. Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το Βρετανικό ΑΕΠ α’ τριμήνου.

Σημειώνεται πως χθες η Fed άφησε να εννοηθεί πως θα προσεγγίσει επιφυλακτικά το θέμα των μελλοντικών αυξήσεων επιτοκίων, διαψεύδοντας έτσι τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 392 μονάδες, οριακά υψηλότερα  ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.520 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται  ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.357 μονάδες και λίγο υψηλότερα στις 12.650 μονάδες ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά περίπου 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v