Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικό «βαρίδι» στις ευρωαγορές

Η υποβάθμιση της Κίνας θα μπορούσε να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές μετοχές που είναι πιο εκτεθειμένες στη χώρα αυτή. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Σήμερα τα πρακτικά της Fed. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Ήπιες πιέσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού στη Βρετανία σε «κρίσιμο», λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, αλλά και την απόφαση της Moody’s να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Η υποβάθμιση σε «Α1» από «Aa3» της Κίνας, με το σκεπτικό ότι το Πεκίνο θα «διαβρώσει» κάπως την οικονομική της ισχύ το επόμενο έτος, θα μπορούσε να επηρεάσει τις ευρωπαϊκές μετοχές που είναι πιο εκτεθειμένες στη χώρα αυτή.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων (Antofagasta, Glencore, Marks and Spencer μεταξύ αυτών που ανακοινώνουν σήμερα τα μεγέθη τους).

Οι επενδυτές «κοιτάζουν» και στις ΗΠΑ, όπου οι βουλευτές προετοιμάζουν τον επόμενο προϋπολογισμό, με τον Ντόναλντ Τραμπ να τους έχει ζητήσει να μειώσουν τις δαπάνες κατά 3,6 δισ. δολάρια με περικοπές στον τομέα της υγείας και του προγράμματος διατροφικής βοήθειας προς τους φτωχούς. Ο κ. Τραμπ θα βρίσκεται σήμερα στο Βατικανό.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημοσιοποίησε την τελευταία έκθεση οικονομικής σταθερότητάς της, στην οποία σημειώνει ότι οι κίνδυνοι έχουν περιοριστεί αλλά κάποια ρίσκα αυξήθηκαν σε περιοχές της ευρωζώνης τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ πονοκέφαλος παρμαένουν τα κόκκινα δάνεια και η αργή εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών. Αργότερα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ο δείκτης Stoxx 600 παραμένει στις 392 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,34% στις 7.510 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί κατά 0,23% στις 5.335 μονάδες και κατά 0,26% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.627 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v