Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απογοήτευσαν οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ. Στη συνεδρίαση των G7 στην Ιταλία και στις δηλώσεις Τραμπ στραμμένη η προσοχή. Μικραίνει το προβάδισμα των Συντηρητικών, λίγες μέρες πριν τις πρόωρες εκλογές στη Βρετανία. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Η νέα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, λόγω της απογοήτευσης των επενδυτών με τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ, πιέζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση των G7 στην Ιταλία, όπου οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων χωρών του κόσμου συνεδριάζουν για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στη συνεδρίαση των επικεφαλής των χωρών του ΝΑΤΟ, επανέλαβε πως θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αυξήσουν την οικονομική τους συνεισφορά στον Οργανισμό. Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συνεχίζονται οι έρευνες για τις σχέσεις της κυβέρνησης Τραμπ με τη Ρωσία, με τον γαμπρό του Αμερικανού προέδρου να μπαίνει τώρα στο στόχαστρο των αρχών.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμό προκαλεί η νέα δημοσκόπηση του YouGov, που δείχνει πως μειώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι, περίπου δύο εβδομάδες πριν τις πρόωρες εκλογές στη Βρετανία.

Αργότερα σήμερα ανακοινώνονται οι εκτιμήσεις για την ιδιωτική κατανάλωση α’ τριμήνου στις ΗΠΑ, καθώς και ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% στις 390 μονάδες,  κατά 0,62% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.304 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.581 μονάδες,ενώ αντιθέτως ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,17% υψηλότερα στις 7.530 μονάδες.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στην Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v