Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Οι βρετανικές εκλογές έρχονται στο "ραντάρ" των επενδυτών, ενώ αναμένεται αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Περιορισμένες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, εν όψει και  των βρετανικών εκλογών της επόμενης εβδομάδας.

Επίσης, αναμένουν τα σχόλια αξιωματούχων της ΕΚΤ, μετά το δημοσίευμα του Reuters που έκανε λόγο για έναρξη της συζήτησης για τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του για το θέμα της συμμετοχής των ΗΠΑ στην Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, με τα ΜΜΕ να αναφέρουν πως ο Τραμπ θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία.

Σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον PMI μεταποίησης στην ευρωζώνη

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 389 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,3% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.541 μονάδες, κατά 0,1%  δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.289 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σημειώνει οριακή μεταβολή στις 12.625 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v