Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά υψηλά για το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. "Βουτιά" 1,2% για τη στερλίνα. Ανακάμπτει το πετρέλαιο.

Οριακά χαμηλότερα κινήθηκε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρά την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου.
Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά μετά από βουτιά 4,8% την προηγούμενη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι επενδυτές πέρα από την εννεάμηνη παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής ανέμεναν και μεγαλύτερες περικοπές από τις χώρες του ΟΠΕΚ προκειμένου να στηριχθούν οι τιμές αργού.

Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1% στα 49,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε και στη συνεδρίαση των G7 στη Σικελία της Ιταλίας. Οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων κρατών του κόσμου αναμένεται να συζητήσουν για θέματα εμπορίου και για την κλιματική αλλαγή.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, ο πρόεδρος Τραμπ προέτρεψε τα μέλη του ΝΑΤΟ να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να αυξήσουν τις εισφορές τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, συνεχίζονται οι έρευνες του Κογκρέσου για τις σχέσεις Τραμπ με τη Ρωσία. Πλέον στο στόχαστρο των ερευνών φαίνεται να βρίσκεται ο γαμπρός του προέδρου και σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, Jared Kushner.

Στο μεταξύ, στη Μεγάλη Βρετανία τα κόμματα συνεχίζουν τις προεκλογικές εκστρατείες μετά από τετραήμερη διακοπή εξαιτίας της τρομοκρατικής ενέργειας στο Μάντσεστερ που κόστισε τη ζωή σε 22 άτομα.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,2% στις 391 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 0,4% στις 7.547 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,15% στις 12.602 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,01% στις 5.336 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,31% στις 10.900 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 21.210 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,2% στα 1.269 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1164 από 1,1210 την προηγούμενη μέρα. Επιπλέον, η στερλίνα σημειώνει «βουτιά» 1,2%  έναντι του δολαρίου στο 1,2728.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v