Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Οι πολιτικές εξελίξεις δίνουν τον τόνο στις ευρωαγορές, ενώ η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed και του Eurogroup. Σε υψηλό 4ετίας ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάιο. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τη συνεχιζόμενη πτώση των τεχνολογικών μετοχών σε ΗΠΑ και Ασία, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, στη συνεδρίαση της Fed καθώς και σε διάφορα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται σήμερα στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμένεται να συναντηθεί με στελέχη του DUP προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμφωνία μεταξύ των Συντηρητικών και του DUP για να υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή, ενώ η ίδια δήλωσε πως θα παραμείνει πρωθυπουργός για όσο την θέλουν οι βουλευτές. Οι Βρυξέλλες, από την πλευρά τους, πιέζουν τη Βρετανία να ξεκαθαρίσει το πολιτικό της τοπίο για να μπορέσουν να ξεκινήσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το Eurogroup της Πέμπτης, με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας να εκφράζει χθες αισιοδοξία για συμφωνία.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,56% υψηλότερα στις 388 μονάδες, κατά 0,21% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.527 μονάδες, κατά 0,47% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.265 μονάδες και κατά  0,54% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.759 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η Βρετανία ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαΐου, ο οποίος εκτινάχθηκε σε υψηλό τετραετίας (2,9% έναντι του 2,7% που ανέμεναν οι αναλυτές). Στη Γερμανία, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης του ZEW υποχωρεί τον Ιούνιο στις 18,6 μονάδες, από 20,6 τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα των 21,5 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές. Αντιθέτως, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών εκτινάχθηκε στις 88 μονάδες από 23,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα και έναντι των 85 που ανέμεναν οι αναλυτές.  Το απόγευμα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ.

Άνοιγμα της Wall Street υψηλοτερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται έως 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v