Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Fed και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη δίνουν τον τόνο στις ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προσπαθούν να «χωνέψουν» της χθεσινές ανακοινώσεις της Fed, ενώ αναμένουν την απόφαση από την Τράπεζα της Αγγλίας για τα επιτόκια (η SNB διατηρησε την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική και τόνισε πως το φράγκο είναι υπερβολικά υπερτιμημένο) καθώς και το σημερινό Eurogroup με θέμα την Ελλάδα.  

Η Fed αποφάσισε χθες να αυξήσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες όμως οι επενδυτές ανησυχούν για τον χαμηλότερο του αναμενόμενου πληθωρισμό και την βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη. Εν τω μεταξύ, η Washington Post έγραψε σήμερα πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ερευνάται για πιθανή παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης για το Brexit, με ευρωπαίους αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες να δηλώνουν πως η Βρετανία θα είναι καλοδεχούμενη να παραμείνει στην ΕΕ, αν και ο διαπραγματευτής ου Ευρωκοινοβουλίου, Γκι Φερχοφσταντ προειδοποίησε πως η ΕΕ θα διατηρήσει ανοικτή την πόρτα για επιστροφή, αλλά με χειρότερους όρους από αυτούς που ισχύουν σήμερα.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,58% χαμηλότερα στις 385 μονάδες, κατά 0,6% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.425 μονάδες, κατά 1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.190 μονάδες και κατά 0,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12736 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v