Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο DAX με κέρδη πάνω από 1%

Τις αποφάσεις της Fed για τη νομισματική της πολιτική αναμένουν οι επενδυτές, ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Ήπια ανοδικά τα futures της Wall Street.

Υψηλότερα κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια αλλά και τα όποια στοιχεία δώσει για την μελλοντική νομισματική της πολιτική.

Οι επενδυτές εκτιμούν πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αυξήσει σήμερα τα επιτόκιά της.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις: στις ΗΠΑ ο Γενικός Εισαγγελέας χαρακτήρισε ψέμα την ιδέα ότι συνωμότησε με τις ρωσικές αρχές για να παρέμβουν στο αποτέλεσμα των εκλογών, 196 Δημοκρατικοί υπέβαλαν μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ κατηγορώντας τον ότι έλαβε κεφάλαια από ξένες κυβερνήσεις μέσω των επιχειρήσεών του χωρίς σχετική έγκριση από το Κογκρέσο, και άρα παραβιάζοντας το Σύνταγμα, ενώ στην Ευρώπη, Εμμανουέλ Μακρόν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λένε στους Βρετανούς ότι θα είναι ευπρόσδεκτοι να παραμείνουν στην ΕΕ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το αυριανό Eurogroup για την Ελλάδα, όπου αναμένεται ότι τουλάχιστον θα αποφασιστεί εκταμίευση χρημάτων ώστε να μην κηρύξει χρεοστάσιο η χώρα, αν και το ζήτημα του χρέους θα παραπεμφθεί για αργότερα.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαΐου της Γερμανίας, ο οποίος υποχώρησε στο 1,4% από 2% τον προηγούμενο μήνα. 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,55% υψηλότερα στις 390 μονάδες, κατά 0,47% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.4535 μονάδες, κατά 0,79% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.303 μονάδες και κατά 1,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.905 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street έως 0,2% υψηλοτερα δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v