Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Για νέα ύφεση αν σταματήσει πρόωρα η χαλαρή νομισματική πολιτική προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ. Πρόστιμο-ρεκόρ 2,42 δισ. ευρώ στη Google από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις κεντρικές τράπεζες.

Χθες, ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπερασπίστηκε τη χαλαρή νομισματική πολιτική της τράπεζας, λέγοντας πως ένας πρόωρος τερματισμός της χαλάρωσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα ύφεση, ενώ και σήμερα τόνισε πως τα μέτρα τόνωσης της ΕΚΤ είναι απαραίτητα ακόμα και αν η οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει..

Εν τω μεταξύ, αύξηση των κεφαλαιακών "μαξιλαριών" των βρετανικών τραπεζών τους επόμενοςυ μήνες προκειμένου να προστατευθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου από διάφορεα ρίσκα -από το Brexit μέχρι την έκρηξη του καταναλωτικού δανεισμού- ζητά η Τράπεζα της Αγγλίας με την εξαμηνιαία έκθεσή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση συμφωνίας μεταξύ του Συντηρητικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος για σχηματισμό κυβέρνησης. 

Επίσης, αργότερα σήμερα το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει την πρόβλεψή του για την αμερικανική οικονομία, ενώ η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, μιλά σήμερα στο Λονδίνο και εκτιμάται πως θα υπερασπιστεί τη στρατηγική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τουλάχιστον μια ακόμα αύξηση επιτοκίων αυτόν τον χρόνο.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,47% στις 387 μονάδες, κατά 0,41% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.271 μονάδες και κατά 0,41% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.719 μονάδες, ενώ οριακά χαμηλότερα κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.443 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε αρνητικό έδαφος, με ισχυρότερες πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, μετά και την ανακοίνωση από την ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμου-ρεκόρ ύψους 2,42 δισ. ευρώ στην θυγατρική της Alphabet, Google, για αθέμιτο ανταγωνισμό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v