Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα βλέμματα στραμμένα στη G20 και στην πρώτη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν μετά τις πρόσφατες κατηγορίες Τραμπ κατά της Ρωσίας. «Κυκλική» η τρέχουσα ανάκαμψη, προειδοποίησε ο Μπ. Κερέ. Αμετάβλητοι Stoxx 600 και DAX.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναμένουν καινούρια οικονομικά στοιχεία, έχουν στρέψει την προσοχή τους στη συνάντηση της G20 στο Αμβούργο και συνεχίζουν να ανησυχούν για την πιθανή λήξη της νομισματικής τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παραμένει αμετάβλητος περίπου στις 380 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου εμφανίζει ελάχιστη πτώση 0,1% στις 7.327. Ο DAX της Φρανκφούρτης επίσης παραμένει αμετάβλητος και διαμορφώνεται περίπου στις 12.380 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύεται 0,1% περίπου στις 5.155.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να συναντήσει το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, για πρώτη φορά στη G20 στη Γερμανία. Η πρώτη τους συνάντηση λαμβάνει χώρα ελάχιστες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές του 2016 και κατηγόρησε τη χώρα για «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά».

Στο μεταξύ ο Μπενουά Κερέ, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τόνισε σήμερα σε εφημερίδα πως η ανάκαμψη έχει επιτέλους έρθει στην ευρωζώνη. Ωστόσο, πρόσθεσε πως δεν θα ήταν συνετό η κεντρική τράπεζα να εγκαταλείψει τις άμυνές της, διότι η τρέχουσα ανάκαμψη είναι κατά κύριο λόγο κυκλική.

Από πλευράς οικονομικών στοιχείων, η Βρετανία αναμένει σήμερα τη δημοσίευση του δείκτη Halifax για τις τιμές κατοικιών και η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία επιταχύνθηκε και ξεπέρασε εύκολα τις προσδοκίες. Μεγαλύτερη άνοδο από το αναμενόμενο παρουσίασε και η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία το Μάιο.

Στον εταιρικό κόσμο, η Carrefour εμφάνισε ισχυρές επιδόσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο και διατήρησε το outlook για την ανάπτυξη πωλήσεων του 2017. Επίσης η Qatar Air ακύρωσε παραγγελίες για τέσσερα τζετ, δημιουργώντας έναν πονοκέφαλο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στη γαλλική Airbus.

Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχωρούν σημαντικά λόγω μίας ακόμη αύξησης στην αμερικανική παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v