Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις παραμένουν στο επίκεντρο, μετά τη Σύνοδο των G20 το Σαββατοκύριακο και την πρώτη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές. Ανοδικά τα futures της Wall Street

Τα κέρδη που σημειώθηκαν στη Wall Street την Παρασκευή δημιουργούν θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το Σαββατοκύριακο συνεδρίασαν στο Αμβούργο οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, με θέματα συζήτησης το εμπόριο, την κλιματική αλλαγή και την άμυνα, ενώ στο περιθώριο της συνόδου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σήμερα συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης και για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, η Ελλάδα δεν είναι στην ατζέντα.

Εν τω μεταξύ, από το «μέτωπο» του Brexit, στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα έδειξαν πως η Βρετανική οικονομία συρρικνώνεται καθώς συνεχίζουν να μειώνονται η επιχειρηματική παραγωγή και οι καταναλωτικές δαπάνες. Στη Γερμανία, οι ηγέτες των δυο κυριότερων επιχειρηματικών οργανισμών της χώρας, προειδοποίησαν πως θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να προστατευθεί η Βρετανία από τη ζημιά στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο υπουργός Εξωτερικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν εξετάζει αύξηση φόρων για τους εύπορους Αμερικάνους, διαψεύδοντας έτσι δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Στίβ Μπάνον «έριξε» την ιδέα αυτή ως έναν τρόπο για να μειωθούν οι φόροι για τα μεσαία εισοδήματα.

Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές, που τον Μάιο αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,35% στις 381 μονάδες, κατά 0,27% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.371 μονάδες, κατά 0,27% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.159 μονάδες και κατά 0,46% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στςι 12.445 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v