Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τις γερμανικές εξαγωγές

Υψηλότερα κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στην Ευρώπη, μετά τα θετικά στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές. Στις πρώτες ύλες και τις τράπεζες τα υψηλότερα κέρδη. Άνοδος 4% για τις Moeller-Maersk και PostNL.

Mε κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τα θετικά στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές, λαμβάνοντας στήριξη από τον κλάδο των πρώτων υλών και των τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,4% στις 381 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 7.370 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε 0,46% υψηλότερα στις 12.445 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,40% στις 5.165 μονάδες. 

Στο Μιλάνο, o FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 0,8% στις 21.190 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX κινήθηκε 0,2% υψηλότερα στις 10.509 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι εξαγωγές γερμανικών αγαθών αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας άνοδο 1,4% σε 107,9 δισ. ευρώ. Ισχυρές και οι εισαγωγές τον Μάιο, στο ρεκόρ των 98,6 δισ. Σε 20,3 δισ. ενισχύθηκε το εμπορικό πλεόνασμα.

Στο εταιρικό μέτωπο, η ναυτιλιακή Moeller-Maersk σημείωσε άλμα 4%, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 14 μηνών, μετά την αναβάθμιση από την Goldman Sachs.

Άνοδο 4% σημείωσε η ολλανδική PostNL, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας της Ολλανδίας πως χρειάζονται αλλαγές στα ολλανδικά ταχυδρομεία.

Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας E.ON σημείωσε άλμα 2,2%. Η HSBC ανέφερε πως η πρόσφατη κάμψη της μετοχής προσφέρει μια «εξαιρετική ευκαιρία αγοράς», αναβαθμίζοντας την μετοχή σε «buy» από «reduce».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v