Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 1,75% για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Με οριακές κινήσεις ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Παρασκευής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας ωστόσο άνοδο για την εβδομάδα. Πιέσεις στις τράπεζες. Κέρδη για τον τομέα των πρώτων υλών.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη των δύο τελευταίων μηνών την εβδομάδα που έληξε την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στις μετοχές εν μέσω ενδείξεων πως οι κεντρικές τράπεζες δεν θα συσφίξουν τη νομισματική πολιτική όσο απότομα φοβόντουσαν ορισμένοι.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,18% στις 386,84 μονάδες. Για την εβδομάδα ο δείκτης έκλεισε 1,75% υψηλότερα. 

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε 0,4% χαμηλότερα στις 7.378 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,08% στις 12.631 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 παρέμεινε αμετάβλητος στις 5.235 μονάδες. 

Με απώλειες έκλεισε ο τραπεζικός τομέας, εν μέσω πιέσεων από τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν και οι τομές των κατασκευών και των πρώτων υλών. Ο σουηδικός κατασκευαστικός όμιλος Skanska βούτηξε 6,15%, μετά την ανακοίνωση ότι διαγράφει την αξία έργων στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca συνέχισε να κινείται πτωτικά την Παρασκευή, εν μέσω ανησυχιών για το μέλλον του CEO.

Η νορβηγική ασφαλιστική Gjensidige κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες στον ευρωπαϊκό δείκτη, υποχωρώντας 6,8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών πρώτων υλών. Ο τομέας έκλεισε με άνοδο 1,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v