Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Οι πολιτικές εξελίξεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, ενώ η προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν τώρα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αμερικανικών τραπεζών, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία.

Σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόνλαντ Τραμπ θα παρακολουθήσουν μαζί τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης, ενώ η συνάντησή τους ευελπιστείται πως θα βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Χθες, στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν, ο κ. Τραμπ είπε πως «κάτι μπορεί να γίνει» σε ότι αφορά την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ενώ δήλωσε επίσης πως ο ίδιος και ο Μακρόν συζήτησαν την αύξηση της συνεργασίας στην ασφάλεια.

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να βρίσκεται υπό πίεση για τις φερόμενες σχέσεις της οικογένειάς του με τη Ρωσία, την ώρα που δηλώνει ότι θα προσκαλούσε τον Ρώσο πρόεδρο στον Λευκό Οίκο, όχι όμως τώρα.

Από το «μέτωπο» της οικονομίας, το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, καθώς και ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Πανεπιστημίου Michigan.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείταιστις 386 μονάδες,  στις 5.238 μονάδες ο δείκτης CAC του Παρισιού, στις 12.641 μονάδες ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,28% στις 7.392 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street περίπου 0,1% χαμηλότερα δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v