Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαίες απώλειες 1,9% για τις ευρωαγορές

Βουτιά 1% σημείωσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 την Παρασκευή, τη μεγαλύτερη των τελευταίων τριών εβδομάδων. Ράλι για το ευρώ. Απώλειες 6,9% για τη Philips.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων, εν μέσω πιέσεων από το ράλι του ευρώ και ενώ δεν βρήκαν στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1% στις 380,16 μονάδες. Για την εβδομάδα ο δείκτης έκλεισε με πτώση 1,9%. Η βουτιά της Παρασκευής είναι η μεγαλύτερη από τις 29 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 7.452,91 μονάδες. Στο Παρίσι, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 1,6% στις 5.117 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 βούτηξε 1,7% στις 12.240 μονάδες.

Ο ισπανικός IBEX διολίσθησε 1,3% στις 10.426 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε 1,1% στις 21.202 μονάδες.

Οι βιομηχανικές, τεχνολογικές και πετρελαϊκές μετοχές σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες, μετά την πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου και ενώ ο ενθουσιασμός για τις τεχνολογικές μετοχές έχει υποχωρήσει μετά το πρόσφατο άλμα στον τομέα.

To ευρώ σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο ετών έναντι του δολαρίου στα 1,1678 δολάρια/ευρώ, διευρύνοντας τα κέρδη της Πέμπτης.

«Ο φόβος ότι η ΕΚΤ θα συζητήσει την πιθανότητα περιστολής του προγράμματος αγοράς ομολόγων αργότερα φέτος έχει οδηγήσει τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τις ευρωπαϊκές μετοχές. Εν τω μεταξύ, η ενίσχυση του ευρώ κάνει τις ευρωπαϊκές μετοχές πιο ακριβές» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.
Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Philips Ligthing βούτηξε 6,9%, μετά την ανακοίνωση πτώσης των πωλήσεων στο δεύτερο τρίμηνο.

Βουτιά 6,9% σημείωση η μετοχή της γαλλικής Valeo. Οι πωλήσεις της γαλλικής εταιρείας ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v