Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Τις ανακοινώσεις της Fed αναμένουν οι επενδυτές. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ η Ευρώπη παρακολουθεί με προσοχή και τις εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στη Fed, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι επενδυτές δεν αναμένουν να υπάρξει μεταβολή στα επιτόκια τώρα, όμως θα παρακολουθήσουν στενά τις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, για ενδείξεις ως προς τον ρυθμό αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Από το «μέτωπο» των αποτελεσμάτων, η Daimler ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,507 δισ. ευρώ για το β’ τρίμηνο, η Peugeot αύξηση 4,1 στα καθαρά της έσοδα, η KPN ανακοίνωσε πως βρίσκεται εντός τροχιάς για επίτευξη των στόχων της, μετά την αύξηση των κερδών της, ενώ η βρετανική ITV είδε τα κέρδη της να μειώνονται κατά 16%, ωστόσο αύξησε το μέρισμά της.

Εν τω μεταξύ, η αγορά παρακολουθεί με προσοχή της εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, καθώς χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας –για το θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας και της φερόμενης εμπλοκής της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές. Το ζήτημα απασχολεί και την Ευρώπη, καθώς οι κυρώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ποινές σε όσες εταιρείες συνεργάζονται με τη Ρωσία για να οικοδομήσουν δίκτυα φυσικού αερίου όπως το σχέδιο Nord Stream 2.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,54% υψηλότερα στις 382 μονάδες, κατά 0,57% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.479 μονάδες, κατά 0,8% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιύ στις 5.202 μονάδες και κατά 0,37% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 12.310 μονάδες. 

Άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v