Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Εταιρικά αποτελέσματα και κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Για καρτέλ ερευνώνται γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή να στρέφεται στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και στα δημοσιεύματα για πιθανές νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

Στέλεχος του Λευκού Οίκου δήλωσε χθες πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι διατεθειμένος να υπογράψει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ωστόσο στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προειδοποίησε πως θα υπάρξουν αντίποινα κατά των ΗΠΑ αν προωθήσουν κυρώσεις που θα επηρεάσουν ευρωπαϊκές εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, υπό πίεση βρίσκεται ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την Κομισιόν να ερευνά καρτέλ στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Από το εταιρικό «μέτωπο», σήμερα είναι η μέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων των Luxottica, Ryanair, Julius Baer, Reckitt Benckiser, Alphabet, κα.

Εξάλλου, σήμερα ανακοινώνονται τα προκαταρκτικά στοιχεία Ιουλίου για τον PMI της ευρωζώνης.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 380 μονάδες, κατά 0,2% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.437 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.132,6 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 12.227 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v