Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Φθίνει η εμπιστοσύνη στην οικονομική ατζέντα Τραμπ, ενώ οι επενδυτές ανησυχούν και για τυχόν αναζωπύρωση των πρόσφατων γεωπολιτικών εντάσεων. Κατά 0,4% υποχωρεί ο γερμανικός DAX.

Χαμηλότερα άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί για την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να υλοποιήσει τη φιλόδοξη οικονομικη ατζέντα του.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε 0,2% χαμηλότερα στις 373 μονάδες. ο FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 7.307, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,5% στις 12.112 μονάδες και ο CAC του Παρισιού καταγράφει πτώση 0,4% στις 5.093.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Wall Street έλαβε βραχύβια τόνωση την Παρασκευή, όταν ο Τραμπ απέλυσε τον Στιβ Μπάνον. Την αποπομπή του πρώην ανώτατου σχεδιαστή στρατηγικής του Λευκού Οίκου ακολούθησε η παραίτηση του ειδικού συμβούλου Καρλ Άικαν την ίδια μέρα. Ο Άικαν λέγεται πως αποχώρησε από την κυβέρνηση ενόψει δημοσίευσης επικριτικού άρθρου περιοδικού, σχετικά με υποτιθέμενη σύγκρουση συμφερόντων και με πιθανές παράνομες ενέργειες.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές ανησυχούν για τυχόν αναζωπύρωση των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, καθώς αμερικανικά στρατεύματα και νοτιοκορεάτικες δυνάμεις διεξάγουν από κοινού στρατιωτική άσκηση σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v