Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω Wall Street

Τα βλέμματα στραμμένα στο συνέδριο κεντρικών τραπεζιτών την Παρασκευή. Η χθεσινή ελαφριά άνοδος στην αμερικανική αγορά στηρίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Άνοδο 0,8% σημειώνει ο γερμανικός DAX.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη μέτρια άνοδο στη Wall Street, ενώ οι επενδυτές αναμένουν το ετήσιο συνέδριο των επικεφαλής των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών στο Τζάκσον Χόουλ, αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε 0,5% υψηλότερα και διαμορφώνεται στις 375 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,7% υψηλότερα στις 7.367, ο DAX της Φρανκφούρτης σημειώνει άνοδο 0,8% και ο γαλλικός CAC ενισχύεται 0,6% στις 5.119.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Dow Jones και ο S&P 500 ενισχύθηκαν ελαφρώς τη Δευτέρα, αλλά μια πτώση που σημειώθηκε στους τομείς τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών εταιριών περιόρισε την άνοδο.

Η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, πρόκειται να μιλήσει την Παρασκευή στο συνέδριο στο Τζάκσον Χόουλ, αν και δε θεωρείται πιθανό να προσφέρει περαιτέρω ενδείξεις για την νομισματική πολιτική της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Επιπλέον, και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, φαίνεται πως δε θα δώσει νέα μηνύματα για την πολιτική της κεντρικής τράπεζας στο Γουαϊόμινγκ, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Στην Ευρώπη, οι Vienna Insurance, Antofagasta και Persimmon είναι μεταξύ των μεγάλων εταιριών που αναμένεται να δημοσιεύσουν σήμερα οικονομικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v