Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται οι ευρωαγορές μετά τις κυρώσεις σε Β. Κορέα

Οι νέες κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά Βόρειας Κορέας και ο πιο περιορισμένος αντίκτυπος από τον Ίρμα, έχουν καθησυχάσει τους επενδυτές. Άνοδο 0,5% καταγράφει ο γερμανικός DAX.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφενός λόγω μιας ανάπαυλας στη συνεχιζόμενη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα, μετά τις νέες κυρώσεις, αφετέρου καθώς οι χειρότερες επιπτώσεις του τυφώνα Ίρμα φαίνεται να έχουν περάσει.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,2% υψηλότερα στις 380 μονάδες. Ο λονδρέζικος FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 7.418, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,5% στις 12.529 και ο CAC του Παρισιού κινείται υψηλότερα κατά 0,3% στις 5.192 μονάδες.

Οι ασιατικές μετοχές άγγιξαν σήμερα ένα υψηλό που δεν είχαν σημειώσει από τα τέλη του 2007 και μετά, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις δείχνουν να αμβλύνονται στην Κορεατική Χερσόνησο. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συμφώνησε ομόφωνα τη Δευτέρα σε ενίσχυση των κυρώσεων ενάντια στη Βόρεια Κορέα του Κιμ Γιονγκ Ουν, αν και η Αμερικανίδα απεσταλμένη, Nikki Haley, επέμεινε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν πόλεμο με το απομονωμένο κράτος.

Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς οι traders προσπαθούν να αξιολογήσουν τις καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα Ίρμα, την ίδια ώρα που η παραγωγή ξαναξεκινά στα διυλιστήρια μετά τον τυφώνα Χάρβι -κάτι που σύντομα θα οδηγήσει σε περισσότερη επεξεργασία αργού.

Ο Ίρμαένας από τους πιο ισχυρούς τυφώνες στην ιστορία του Ατλαντικού, υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα τη Δευτέρα, αφότου χτύπησε τη Φλόριντα και την Ακτή του Κόλπου. Αναλυτές έχουν εκτιμήσει πως ο οικονομικός αντίκτυπος της καταιγίδας ίσως είναι λίγο χαμηλότερος απ’ ότι αρχικά αναμενόταν.

Στη Βρετανία, οι νομοθέτες έκαναν ένα σημαντικό βήμα σήμερα σε ό,τι αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης για το Brexit, υπερψηφίζοντας ένα προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση νομοθεσίας που έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη διακοπή των πολιτικών, οικονομικών και νομικών δεσμών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη σημερινή ατζέντα είναι και τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών της Νορβηγίας, αλλά και μια απεργία των Γάλλων εργαζομένων στο Παρίσι, ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Εμανουέλ Μακρόν στα εργασιακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v