Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στον τυφώνα Ίρμα που απειλεί τις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα που ίσως διεξάγει νέα πυρηνική δοκιμή το Σάββατο. Πτώση 0,4% για τον γερμανικό DAX.

Ηπιες απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τη σαρωτική τροπική καταιγίδα Ίρμα που πλησιάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ μετά τα χθεσινά σχόλια του Μάριο Ντράγκι.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,2% χαμηλότερα στις 374 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,3% στις 7.379 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,4% στις 12.246 και ο γαλλικός CAC κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 5.094.

Η Wall Street έκλεισε με ελάχιστη μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη διαπραγμάτευση, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τον τυφώνα Ίρμα, μια καταιγίδα Κατηγορίας 5 που προβλέπεται ότι θα χτυπήσει τη Φλόριντα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια εχθές και δήλωσε έτοιμη να αυξήσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων αν χρειαστεί. Το δολάριο κινείται πτωτικά καθώς ισχυροποιείται το ευρώ.

Τέλος, οι γεωπολιτικές εντάσεις που περιβάλλουν τη Βόρεια Κορέα δεν προσφέρουν σήμερα ενδείξεις υποχώρησης. Το απομονωμένο καθεστώς θα γιορτάσει το Σάββατο την επέτειο της ίδρυσης του κράτους του, πυροδοτώντας ανησυχίες πως η Πιονγιάνγκ ίσως διεξάγει νέα πυρηνική δοκιμή, όπως έκανε και πέρυσι την ίδια μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v