Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Ανοδος πάνω από 1% για τον DAX. Τα βλέμματα στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές διαγράφουν τις αρχικές απώλειες και κινούνται υψηλότερα, ακολουθώντας την πορεία των αμερικάνικων futures.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης γύρισε σε θετικό έδαφος, ενώ ο DAX σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο εβδομάδων, σημειώνοντας κέρδη πάνω από 1%.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,06% στις 374 μονάδες, ενώ άνοιξε 0,5% χαμηλότερα στις 372 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,3% και διαμορφώνεται στις 7.346 μονάδες, ο γερμανικός DAX κινείται υψηλότερα κατά 1,1% στις 12.252 μονάδες και ο CAC του Παρισιού καταγράφει άνοδο 0,37% στις 5.100 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες στο γερμανικό τομέα της μεταποίησης υποχώρησαν απροσδόκητα τον Ιούλιο, σύμφωνα με σημερινά επίσημα στοιχεία. Οι συνολικές βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν 0,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σε προσαρμοσμένη βάση. Οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν μικρή άνοδο της τάξης του 0,4%.

Η μηνιαία υποχώρηση οδηγήθηκε από μια πτώση στις εγχώριες παραγγελίες, ενώ η ζήτηση από το εξωτερικό παρέμεινε αμετάβλητη.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένη την προσοχή στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη. Το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας αναμένεται να συζητήσει επάνω στο χρόνο της εξόδου από την ακραία χαλαρή νομισματική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v