Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές δεν ακολουθούν τα χθεσινά υψηλά ρεκόρ της Wall Street. Φθίνουν οι ανησυχίες για Βόρεια Κορέα και τυφώνα Ίρμα. Πτώση 0,2% καταγράφει ο γερμανικός DAX.

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα υψηλά ρεκόρ στη Wall Street μετά την αποκάλυψη του νέου iPhone της Apple.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,1% χαμηλότερα στις 381 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,3% στις 7.378 μονάδες, ο γερμανικός DAX κινείται χαμηλότερα κατά 0,2% στις 12.498 και ο CAC του Παρισιού καταγράφει πτώση 0,1% στις 5.206.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο S&P 500, ο Dow Jones industrial Average και ο Nasdaq, όλοι βρέθηκαν σε υψηλά ρεκόρ, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών γύρω από τη Βόρεια Κορέα από τον τυφώνα Ίρμα δείχνουν να υποχωρούν.

Ωστόσο, τα κέρδη της Wall Street περιορίστηκαν από μια πτώση της μετοχής της Apple. Η μετοχή υποχώρησε περίπου κατά 0,6%, λόγω απογοήτευσης για το γεγονός ότι η εταιρία δεν θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το πολυαναμενόμενο iPhone X μέχρι τον Οκτώβριο.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) πρόκειται να δημοσιεύσει σήμερα τη μηνιαία έκθεσή του για το πετρέλαιο.

Γεωπολιτικές ανησυχίες

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα το Λονδίνο για μια συνάντηση με τη Λιβύη και τη Βόρεια Κορέα που φιλοξενείται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά την άμβλυνση των εντάσεων σε ό,τι αφορά την Κορεατική Χερσόνησο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για τυχόν αναβίωση των γεωπολιτικών κινδύνων. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη πως οι κυρώσεις που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη στην Πιονγιάνγκ αυτή την εβδομάδα είναι ένα «πολύ μικρό βήμα» και «τίποτα σε σχέση με το τι θα πρέπει να συμβεί τελικά», για να αναχαιτιστεί το πυρηνικό πρόγραμμα του απομονωμένου καθεστώτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v