Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Προσπάθειες σταθεροποίησης στις βασικές αγορές της Ευρώπης. Στο προσκήνιο η συνεδρίαση του Eurogroup. Σε άνοδο οι ασιατικές αγορές αν και κάποιες ήταν κλειστές λόγω αργίας. Κλειστή σήμερα η Wall. Στις ΗΠΑ γιορτάζουν την «Ημέρα του Προέδρου».

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις θετικά, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν σε καλό κλίμα, ύστερα και από το θετικό κλείσιμο της Wall την Παρασκευή και την άνοδο των ασιατικών αγορών.  

Τις πρωινές ώρες επικράτησαν κυρίως μικτές τάσεις αλλά φαίνεται ότι η νευρικότητα παραμένει και οδηγεί τις ευρωαγορές σε αρνητικό έδαφος. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx υποχωρεί  0,2%, στο Παρίσι ο CAC επίσης κατά 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 το ίδιο, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί επίσης κατά 0,2%.

Στο προσκήνιο, η συνεδρίαση του Eurogroup στις 16:00, ώρα Ελλάδος. Στο επίκεντρο των επενδυτών εταιρικά αποτελέσματα και δημοσίευση οικονομικών στοιχείων. 

Ο όμιλος Reckitt Benckiser ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν άνοδο κατά 11% το 2017 καθώς τα έσοδα ενισχύθηκαν 21%. 

Η εταιρεία με καταναλωτικά αγαθά δημοσίευσε ότι τα κέρδη προ φόρων ήταν στα 2,5 δισ. λίρες (3,51 δισ. δολάρια) σε σχέση με τα 2,25 δισ. λίρες το 2016. Τα έσοδα ήταν 11,51 δισ. λίρες. Οι αναλυτές βλέπουν μέτρια περιθώρια για λειτουργική ανάπτυξη και ως αποτέλεσμα η μετοχή της πέφτει 5%. Είναι σε πορεία για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Απρίλιο του 2011. 

Σε άνοδο οι ασιατικές αγορές αν και κινήθηκαν υποτονικά λόγω εορτασμού της «Ημέρας του Προέδρου» στις ΗΠΑ και αργίας στη Wall αλλά και λόγω συνέχειας εορτασμών του Νέου Σεληνιακού Έτους σε αγορές της Κίνας, του Χονγκ-Κονγκ και της Ταϊβάν. 

Στο Τόκιο ο Nikkei με κέρδη 1,9%, ο δείκτης ASX της Αυστραλίας σε θετικό πρόσημο 0,6%, ενώ ο Κospi ανοδικά κατά 0,8%.

Θετικά μηνύματα από τη Wall Street. Την Παρασκευή, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,08% ή 20 μονάδων στις 25.219, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,04% στις 2.732 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,23% στις 7.239 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v