Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Υποχώρηση 1% για τον ΜΙΒ στο Μιλάνο. Οι τράπεζες στους μεγάλους χαμένους. Σε θετικό έδαφος τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που δείχνουν να αφήνουν στην άκρη την αβεβαιότητα των ιταλικών εκλογών. Μεγαλύτερη άνοδος για τον DAX στην Φρανκφούρτη.

Απώλειες περίπου 1% για τον ιταλικό δείκτη ΜΙΒ στο Μιλάνο, που ακολουθεί την πολιτική αβεβαιότητα των χθεσινών εκλογών στη χώρα. Το πρωί η υποχώρηση ήταν πιο βαθιά, φτάνοντας το 2%.

Περισσότερο «χτυπιούνται» οι μετοχές τραπεζών. Η BPM υποχωρεί 6,7%, ενώ και η BPER και η UBI χάνουν σχεδόν 5%. Ακόμη και οι Unicredit και Intesa SanPaolo, των οποίων οι μετοχές ήταν σε δυνατή πορεία τελευταία, υποχωρούν 3,5% και 3% αντίστοιχα. 

Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και ξεκίνησαν το πρωί με αρνητική κίνηση, κάνουν θετικό γύρισμα, αφήνοντας στην άκρη την πίεση από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία και την αβεβαιότητα που προκάλεσε η  στροφή των Ιταλών ψηφοφόρων προς αντισυστημικά και ακροδεξιά κόμματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,5%, στο Παρίσι ο CAC επίσης 0,4%, στη Μαδρίτη ο IBEX σημειώνει μικρή θετική κίνηση κατά 0,1%, ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,4% , ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει μεγαλύτερα κέρδη 0,9%.

Εταιρικά στοιχεία

Στο μέτωπο των εταιρικών κερδών, οι Swiss National Bank και η βρετανική Trinity Mirror δημοσιεύουν στοιχεία σήμερα. Την ίδια ώρα, η Tesco, η μεγαλύτερη επιχείρηση σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να ολοκληρώσει τη συγχώνευση της με τη Booker.  

Η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία AXA συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική ασφαλιστική XL Group προσφέροντας 15,3 δισ. σε μετρητά και αναζητώντας μεγαλύτερο κομμάτι στην αμερικανική αγορά. 

Η AXA θα δώσει 57,60 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση, περίπου 33% premium σε σύγκριση με την τιμή της μετοχής των 43,30 δολαρίων που ήταν την Παρασκευή.

Η μετοχή της AXA υποχωρεί 5%, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές, το deal θεωρείται ακριβό. Κάνει τη χειρότερη επίδοση στον γαλλικό δείκτη  CAC 40 ενώ είναι ανάμεσα σε αυτές με τη χειρότερη εικόνα στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Ανοδο 7,1% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων της βρετανικής «Trinity Mirror» για το 2017, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα ήταν μικρότερα.

Ο διεθνής όμιλος μέσων ενημέρωσης - μεταξύ άλλων εκδίδει τη «Daily Μirror» και «Sunday Mirror»- είχε κέρδη προ φόρων ύψους 81,9 εκατ. στερλινών (113,1 εκατ. δολάρια) πέρυσι, σε σύγκριση με τα 76,5 εκατ. στερλίνες του 2016, όπως ανακοίνωσε και μεταδίδει το MarketWatch.

Ασιατικές αγορές

Στην ασφάλεια του γεν και του χρυσού στράφηκαν οι επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω φόβων για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο και ανησυχιών για την πολιτική αβεβαιότητα που φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία.  Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8% ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε 0,66% χαμηλότερα στις 21.042 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v