Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Το βλέμμα των επενδυτών στις πολιτικές εξελίξεις, μετά την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο προσκήνιο και οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο. Οι Altice, Lufthansa, Generali και H&M δημοσιεύουν κέρδη σήμερα.

Θετικό ξεκίνημα σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα εταιρικά κέρδη, εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπό αυτό το κλίμα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,1%, στις 7.138 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,3% στις 5.250 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,4% στις 12.286 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 είναι 0,2% υψηλότερα, στις 375 μονάδες. 

Το πολιτικό σκηνικό

Συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία με αφορμή την επίθεση στον διπλό Ρώσο κατάσκοπο και την κόρη του, σε βρετανικό έδαφος.

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός αποφάσισε ότι η Ρωσία είναι «ένοχη» και ανακοίνωσε την απέλαση συνολικά 23 Ρώσων διπλωματών, σε αντίποινα.

Η Ρωσία «ευθύνεται» για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, δήλωσε η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι σε επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που ζήτησε το Λονδίνο.

Από την πλευρά της η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να αποδείξει ότι εμπλέκεται η Μόσχα.

Εταιρικά κέρδη 

Άνοδο κατά 70% σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη της Lufthansa το 2017, φτάνοντας στα 2,97 δισ. ευρώ (3,7 δισ. δολάρια) σύμφωνα με την εταιρεία, καθώς η έλλειψη διαθέσιμων αεροσκαφών μετά την «προσγείωση» της Air Berlin, μετά την χρεοκοπία, ενίσχυσαν τις τιμές των εισιτηρίων.

Σήμερα επίσης δημοσιεύουν στοιχεία και οι Altice, Generali και H&M.

Ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,13%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,12% υψηλότερα στις 21.803 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v