Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Στο επίκεντρο τα δημοσιεύματα για νέες απολύσεις από τον Λευκό Οίκο και ο πιθανός παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος. Τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν το άνοιγμα του DAX, λόγω προβλήματος στο σύστημα συναλλαγών Eurex.

Σταθεροποιητικές κινήσεις σημειώνονται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα δημοσιεύματα για περαιτέρω αλλαγές στους συμβούλους του Λευκού Οίκου από τον Ντόναλντ Τραμπ δοκιμάζουν τα νεύρα των επενδυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post, ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει αποφασίσει να απομακρύνει τον σύμβουλο ασφαλείας H.R. McCaster, κάτι που διέψευσε όμως η εκπρόσωπος του, Σάρα Σάντερς.

Στο προσκήνιο παραμένουν και οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ καθώς και το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Στο μέτωπο των εταιρικών κερδών και δεδομένων, η ιταλική Tiscali αναμένεται να δημοσιεύσει τα πιο τελευταία οικονομικά στοιχεία της, ενώ σήμερα ανακοινώνονται και οι τελικές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, τον Φεβρουάριο. 

Υπό αυτό το κλίμα, στο Λονδίνο ο FTSE σημειώνει μικρές θετικές κινήσεις κατά 0,1%, στο Παρίσι ο CAC 40 οριακά ενισχυμένος κατά 0,1%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είναι σχεδόν αμετάβλητος. 

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν το άνοιγμα του DAX, λόγω προβλήματος στο σύστημα συναλλαγών Eurex. Ξεκίνησε πάντως με θετική κίνηση, κατά 0,4%.

Σε αρνητικό έδαφος νωρίτερα τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,58% χαμηλότερα στις 21.676 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v