Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη αλλά και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου επιβαρύνουν το κλίμα. Πτωτικά τα futures της Wall Street με απώλειες άνω του 2% για τον Nasdaq.

Διευρύνονται οι απώλειες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις ΗΠΑ, όπου την Τετάρτη συνεδριάζει η Fed.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, στο 1,75% από 1,5% που είναι σήμερα, ενώ εκτιμάται πως θα μπορούσε να δώσει «σήμα» για έως και τρεις ακόμα αυξήσεις φέτος.

Στην Ευρώπη, σήμερα συναντώνται στις Βρυξέλλες οι διαπραγματευτές της Βρετανίας και της ΕΕ, εν όψει της συνόδου που πραγματοποιείται αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,53% χαμηλότερα στις 375 μονάδες, απώλειες 1,37% στις 7.066 μονάδες καταγράφει ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, ο δείκτης CAC του Παρισιού υποχωρεί κατά 0,6% στις 5.251 μονάδες και κατά 0,85% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.284 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο κλάδος των βασικών πόρων, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου -θέμα το οποίο αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή της διήμερης συνεδρίασης των G20που ξεκινά σήμερα στην Αργεντινή.

Άνοιγμα της Wall Street σε αρνητικό έδαφος -με σημαντικές απώλειες μάλιστα για τον τεχνολογικό δείκτη- δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται από 0,45% έως 2,25% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v