Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι κάνουν αρνητικό γύρισμα, αν και ξεκίνησαν πιο δυνατά, με τον ευρωπαϊκό νότο να παραμένει σε θετικό έδαφος. Απογοητευτικά τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούνιο.

Αντίθετα πρόσημα τις τελευταίες ώρες στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το πιο δυνατό πρωινό ξεκίνημα συνεδριάσεων, ύστερα από την, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη Σύνοδο ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας.

* Στο Λονδίνο ο FTSE 100 αν και έκανε θετικό ξεκίνημα κατά 0,2%, γύρισε αρνητικά στο -0,40%, την ώρα που τα στοιχεία έδειξαν ότι οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέβασαν ταχύτητα το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο. Και στο Παρίσι ο CAC 40 εγκατέλειψε το θετικό πρόσημο (+0,3%) και κινείται στο -0,2%.

* Στη Φρανκφούρτη ο DAX μετά την πιο ισχυρή έναρξη κατά 0,6%, υποχωρεί 0,1%.  H διάθεση των επενδυτών και το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία υποχώρησε περαιτέρω τον Ιούνιο, φτάνοντας στις -16,1 μονάδες από -8,2 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου ZEW.

* Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ παραμένει υψηλότερα κατά 0,5% ενώ και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διατηρείται σε θετικό έδαφος κατά 0,3%

* Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει σταθεροποιητικές κινήσεις.

Όλα τα βλέμματα ήταν σήμερα στραμμένα στη Σιγκαπούρη και την ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών που εξελίχθηκε «καλύτερα από το αναμενόμενο», σύμφωνα με τον Πρόεδρο Τραμπ. Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν υψηλότερα, με το δολάριο να χτυπάει υψηλό τριών εβδομάδων σε σχέση με το γεν.

Την ίδια ώρα, κριτική κατά του Αμερικανού Προέδρου άσκησε η Κριστίν Λαγκάρντ. «Το μεγαλύτερο και πιο σκοτεινό σύννεφο που βλέπουμε είναι η επιδείνωση του κλίματος εμπιστοσύνης, που έχει τροφοδοτηθεί από μία προσπάθεια να ασκηθούν προκλήσεις στον τρόπο με τον οποίο γίνεται το εμπόριο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στα εταιρικά νέα, η Daimler ανακαλεί 238.000 οχήματα για να αποσαφηνίσει τη νομιμότητα μη εγκεκριμένου λογισμικού, μετά από αναφορές του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών ότι η εταιρεία μπορεί να έχει κάνει χρήση αυτού στην Ευρώπη.

Στη Γαλλία, η Carrefour ενώνει τις δυνάμεις της με τη Google για να δώσει ώθηση στις διαδικτυακές πωλήσεις, αρχής γενομένης από του χρόνου, σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v