Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές με την προσοχή στη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών για τη συνάντηση, δεδομένων των αποτυχημένων συνομιλιών του παρελθόντος, ωστόσο οι επενδυτές ευελπιστούν πως η σημερινή ιστορική σύνοδος κορυφής Τραμπ-Κιμ θα ανοίξει τον δρόμο για τερματισμό της πυρηνικής αντιπαράθεσης στην Κορέα.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην ιστορική σύνοδο κορυφής των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, με την ελπίδα πως θα ανοίξει τον δρόμο για τερματισμό της πυρηνικής αντιπαράθεσης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει εφησυχασμός στους επενδυτές για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, δεδομένων των τεταμένων σχέσεων ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας. Αρκετοί αναλυτές σημείωναν στο Reuters πως ο πήχης για τη συνάντηση έχει μπει χαμηλά, δεδομένων των αποτυχημένων συνομιλιών του παρελθόντος με τη Βόρεια Κορέα. 

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,56% υψηλότερα στις 22.931 μονάδες, κατά 0,46% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 31.205 μονάδες, κατά 0,18% ο ASX στις 6.138 μονάδες, κατά 0,58% ο Shanghai Composite στις 3.070 μονάδες, ενώ o δείκτης Kospi σταθεροποιείται στις 2.468 μονάδες.

Το αμερικανικό δολάριο κινείται σε υψηλό τριών εβδομάδων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v