Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέβασαν ταχύτητα οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα συνολικά έσοδα των αποδοχών -μαζί με τα μπόνους - αυξήθηκαν 2,5% σε ετήσια βάση, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο, χαμηλότερα από το 2,6% του προηγούμενου τριμήνου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 2,6%.

Κατέβασαν ταχύτητα οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι μισθοί των εργαζομένων στη Βρετανία ενισχύθηκαν το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο, αλλά με πιο χαμηλό ρυθμό. Το γεγονός προσθέτει ανησυχίες για μη αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας τον Αύγουστο.

Τα συνολικά έσοδα, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας στατιστικής αρχής, σημειώνοντας πτώση από την αύξηση κατά 2,6% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι δημοσκόπησης του Reuters ανέμεναν ανάπτυξη 2,6%.

Η επιβράδυνση έρχεται παρά τη μεγάλη αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων. Εξαιρουμένων των μπόνους, τα έσοδα από τους μισθούς επίσης αυξήθηκαν λιγότερο, κατά 2,8% σε ετήσια βάση, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 2,9%.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο χαμηλό τεσσάρων δεκαετιών, στο 4,2% τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο, όπως και αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v