Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Σε χαμηλό εξαετίας το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο

Ο δείκτης που καταρτίζει το γερμανικό Ινστιτούτο ήταν στις -16,1 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλη πτώση από το επίπεδο των -8,2 μονάδων του προηγούμενου μήνα και ενώ δημοσκόπηση του Reuters ανέμενε να φτάσει στις -14 μονάδες.

Γερμανία: Σε χαμηλό εξαετίας το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο

H διάθεση των επενδυτών και το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία υποχώρησε περαιτέρω τον Ιούνιο, φτάνοντας στις -16,1 μονάδες από -8,2 τον προηγούμενο μήνα και ενώ δημοσκόπηση του Reuters ανέμενε να «προσγειωθεί» στο σημείο των -14 μονάδων.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2012, υπό το βάρος των ανησυχιών για τις επιπτώσεις της κλιμάκωσης των εμπορικών διαφωνιών με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου ZEW, o δείκτης για την τρέχουσα συγκυρία κινήθηκε πτωτικά και διαμορφώθηκε στις 80,6 μονάδες από 87,4 τον προηγούμενο μήνα και ενώ δημοσκόπηση του Reuters έκανε λόγο για 85 μονάδες.

«Η πρόσφατη κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ και οι φόβοι για τις πολιτικές της νέας ιταλικής κυβέρνησης που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το χρηματοοικονομικό σύστημα, αφήνουν τα σημάδια τους στο αποτέλεσμα της Γερμανίας», σημείωσε ο πρόεδρος του ZEW, Achim Wambach.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v