Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες

Στο επίκεντρο τα επόμενα βήματα στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και η κινεζική αντίδραση, την ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν τη δεύτερη μέρα της συνάντησης των ηγετών του ΝΑΤΟ. Ανακάμπτουν οι αγορές στην Ασία.

Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, μετά τις βαριές χθεσινές απώλειες που έφερε η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο ιταλικός ΜΙΒ και ο ισπανικός ΙΒΕΧ αν και ξεκίνησαν θετικά, υποχωρούν 0,1%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,4%, στο Παρίσι ο CAC επίσης κατά 0,3% και στη Φρανκφούρτη ο DAX 0,3%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται ανοδικά κατά 0,2%.

Η αγορά επικεντρώνεται στα επόμενα δυνητικά βήματα της διαμάχης. Η Κίνα κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για μπούλινγκ και προειδοποιεί ότι θα λάβει και εκείνη με τη σειρά της αντίμετρα εναντίον τους. Ακόμη πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα περάσει στην αντεπίθεση.

Στις χθεσινές συνεδριάσεις, οι αγορές παγκοσμίως βρέθηκαν «στο κόκκινο», μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή νέων δασμών σε κινεζικές εισαγωγές προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα, στην Ασία ανακάμπτουν οι μετοχές και τα εμπορεύματα, με τον Shanghai Composite και τον Nikkei να κερδίζουν πάνω από 1%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένει η δεύτερη και τελευταία μέρα της συνάντησης των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε χθες, μέσω twitter, ότι τα κράτη μέλη της συμμαχίας πρέπει αμέσως να καταβάλουν το 2% του ΑΕΠ στις αμυντικές δαπάνες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο, εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκρίνεται με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώθηκε στο 2,1% σε ετήσια βάση, σε συμφωνία με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Όπως μεταδίδει το Reuters, σε μηνιαία βάση επίσης επιβεβαίωσε την αρχική ανάγνωση του 0,1%.

Στο εταιρικό σκηνικό, η Comcast ανεβάζει την προσφορά της για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky στα 34 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την χθεσινή της 21st Century-Fox. Νωρίτερα, η τελευταία είχε προτείνει περίπου 32,5 δισ. δολάρια. H μετοχή του Sky ενισχύεται 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v