Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη

Οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι, ενόψει δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων. «Βουτιά» 6,4% για την Ocado, μετά τις απώλειες α΄ εξαμήνου. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται 0,1%. Συμφωνίες 23,5 δισ. δολαρίων Γερμανίας-Κίνας.

Ηπιες ανοδικές κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα εταιρικά κέρδη και βάζουν για λίγο στην άκρη τις εμπορικές και πολιτικές εντάσεις.

* Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe ενισχύεται 0,2%, ενώ ο γερμανικός DAX κατά 0,3%

* Στο Παρίσι ο CAC ανοδικά 0,3%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,1%

* Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη με θετικό πρόσημο (+0,1%), ο ΜΙΒ στο Μιλάνο επίσης (+0,2%)

Το κλίμα στην αγορά είναι πιο θετικό, μετά και τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή. 

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν και τις εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από το υπουργείο Εξωτερικών και του Ντέιβιντ Ντέιβις από την αρμοδιότητα του Brexit. Και οι δύο διαφωνούν με την άποψη της Πρωθυπουργού για τη διαδικασία του «διαζυγίου». 

Το όνειρο του Brexit πεθαίνει, τονίζει στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Τζόνσον, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ανέβαλε κρίσιμες αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και η προετοιμασία για την μη επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες. 

Στη Γερμανία, η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ υπέγραψε εμπορικές συμφωνίες με τον Κινέζο Πρωθυπουργό, αξίας περίπου 23,5 δισ. δολαρίων. 

Στον εταιρικό κόσμο, ο Όμιλος Ocado ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε επιβάρυνση προ φόρων, το πρώτο εξάμηνο του έτους χρήσης 2018. Στις αιτίες, μεταξύ άλλων, η αύξηση των διοικητικών δαπανών και των εξόδων διανομής. Η μετοχή της κάνει «βουτιά» 6,4%.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μεταθέτει για την επόμενη εβδομάδα την απόφαση της για το σύστημα Android της Google, για να μη συμπέσει με την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στο μέτωπο των δεδομένων, θα ανακοινωθούν εμπορικά στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ασία, οι αγορές ήταν υψηλότερα - οι μετοχές της Xiaomi έφτασαν να κάνουν άλμα 11,3% στην πρωινή συνεδρίαση στο Χονγκ Κονγκ, μία μέρα μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο της κινεζικής εταιρείας κατασκευής smartphone.

Ισχυρά κέρδη στις αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v