Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση της λίρας οδήγησε υψηλότερα τον FTSE 100

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο. Άλμα 6,3% για την Air France-KLM. Απώλειες 0,5% για τη στερλίνα έναντι δολαρίου και ευρώ.

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας τα blue-chip στο βρετανικό χρηματιστήριο, λαμβάνοντας ώθηση από την βουτιά της στερλίνας μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον από την θέση του υπουργού Εξωτερικών.

O κ. Τζόνσον αποχώρησε από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ντέιβιντ Ντέιβις, του υπουργού που ήταν αρμόδιος για το Brexit, ότι παραιτείται από τη θέση του γιατί η πολιτική που προωθεί η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

Ο δείκτης FTSE κινήθηκε 0,9% υψηλότερα στις 7.687,99 μονάδες. Την Παρασκευή ο δείκτης είχε κλείσε με κέρδη 0,2%.

Η βρετανική λίρα υποχώρησε 0,5% έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν και τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,38% στις 12.543 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 0,4% υψηλότερα στις 5.398 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο 0,49% στις 22.033 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX διαμορφώθηκε 0,22% υψηλότερα στις 9.927 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,58% στις 384,59 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Air France-KLM πραγματοποίησε άλμα 6,34%, μετά την ανακοίνωση υψηλότερης επιβατικής κίνησης τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v