Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο κινούνται οι ευρωαγορές

Χάθηκαν τα πρωινά κέρδη καθώς οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο και την Τουρκία υπερισχύουν της αισιοδοξίας. Πονοκέφαλος και από τις τιμές των εμπορευμάτων. Πτωτικό άνοιγμα στις ΗΠΑ δείχνουν τα futures στη Wall Street.

Πτωτικό γύρισμα στις ευρωπαϊκες αγορές καθώς οι ανησυχίες από την τουρκική κρίση και τα futures στις ΗΠΑ τα μικρά πρωινά κέρδη.

Μετά από το θετικό ξεκίνημα οι τιμές των μετοχών των εταιρειών παραγωγής πρώτων υλών οδήγησαν τον Stoxx 600 στο κόκκινο. Αιτία το γεγονός ότι χαλκός και ψευδάργυρος βρέθηκαν σήμερα σε χαμηλό άνω του ενός έτους.

Την ίδια στιγμή τα Futures σε Dow, Nasdaq και S&P 500 δείχνουν ότι η συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά θα ξεκινήσει με πτωτικές διαθέσεις. Υποχωρούν παράλληλα οι μετοχές και οι ισοτιμίες στις αναδυόμενες αγορές, ενώ η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε κάτω του 2,9%.

Με τις συναλλαγές υποτονικές λόγω καλοκαιριού, οι επενδυτές είναι σε επιφυλακή σε μια περίοδο που η bull market στις ΗΠΑ απέχει μόλις μια εβδομάδα από το να γίνει η μακροβιότερη στην ιστορία, μεταδίδει το Bloomberg. Αιτία ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας αλλά και η κρίση στην Τουρκία.

«Νομίζω ότι δεν είδαμε ακόμα τα χειρότερα», δηλώνει ο Peter Tchir, επικεφαλής στρατηγικής στην Academy Securities. «Νομίζω ότι είμαστε στο μάτι του κυκλώνα και θα δούμε ένα ακόμα γύρο αδυναμίας στις αναδυόμενες αγορές».

Στην Ευρώπη ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,5% στις 383 μονάδες. Ο FTSE 100 στη Μεγάλη Βρετανία είναι στις 7.548 μονάδες με κάμψη 0,8% και ο DAX στη Γερμανία στις 12.336 με πτώση 0,17%.

Διορθώνει ο CAC 40 στη Γαλλία κινούμενος στις 5.379 μονάδες ή 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v