Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο μηνών υποχωρούν οι ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς συνεχίζεται η κρίση στις αναδυόμενες αγορές. Βουτιά 7,3% για τη WPP. Αποκλιμακώνονται οι πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα.

Διευρύνουν τις απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη καθώς οι ανησυχίες για την κρίση στις αναδυόμενες αγορές αντισταθμίζουν την άνοδο των τραπεζικών μετοχών, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη. 

O τραπεζικός τομέας είναι ο μόνος που βρίσκεται στο «πράσινο», με τις ιταλικές τράπεζες να σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη. 

Ισχυρές απώλειες καταγράφει ο κλάδος των φυσικών πόρων, ενώ ακολουθεί αυτός των αυτοκινητοβιομηχανιών 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1% στις 378 μονάδες, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δύο μηνών. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κινείται 1,35% χαμηλότερα στις 12.179 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 1,6% στις 5.327 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,6% στις 7.459 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,27% στις 20.453 μονάδες, ενώ πτώση 0,51% σημειώνει ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 9.328 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές παραγωγού στα 19 κράτη μέλη της ευρωζώνης αυξήθηκαν 0,4% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ιταλικής τράπεζας UBI Banca πραγματοποιεί άλμα 4,3%. 

Την μεγαλύτερη πτώση σημειώνει η μετοχή του βρετανικού διαφημιστικού κολοσσού WPP, η οποία υποχωρεί κατά 7,3%. 

Στα ομόλογα, οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων υποχωρούν μετά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι θα σεβαστούν τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις. Η απόδοση του ιταλικού 2ετούς ομολόγου διολισθαίνει 18 μονάδες βάσης στο 1,22%, οδεύοντας στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους τελευταίους τρεις μήνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v